Subscribe:

Wednesday, July 8, 2009

Kembar Tak Seiras

Ana bersama sahabat ana, Wan
Amcm Seiras tak???

Ana dengan sahabat ana, Amir.
Mcm mn Seiras???

Ana dengan artis Rosyam Nor.
Seiras kan!
hahahaha.....

Bersama Kawan-kawan di UTMKL siri 2

Nie time tunggu nak ambil MUET, paper writing. Tengah lepak-lepak dekat dataran cantik.
Baju putih : Nasa, Biru Gelap : Fikri

Time nie semasa kat Bandar Sunway. Gi birthday anak buah.
Kiri : Ana, yg melambai tangan tu : Amir, Kanan : Farid.

Gambar nie time kat luar surau rumah taman yang kita orang pergi.
dari kiri : Farid, Ana, dan fikri

Gambar yg diambil tengah lepak2 dekat dataran cantik sementara menunggu paper listening, MUET. Dari kiri : Sahak, Farid

Time sama dengan gambar atas.
Dari kiri : Iqbal dan Hazmeer.

Time sama dengan gambar diatas.
Dari kiri : Amir, Ana, Rahmat.

Pizza Hut

Sebelum tu, nak ucapkan bebanyak terima kasih pada Nurawaidah atau kita orang panggil dia Wai. Sbb dia la yg belanja kami semua makan pizza. Dalam 6 ke 7 keping juga kami makan time tu... yang pergi, semua bebudak silat cekak hanafi. Memang cara-cara macam nie la kami semua rapat macam adik beradik. Ini juga merupakan pertama kali ana makan pizza. Sebab apa? sebab dia mahal. hahaha... So tunggu orang belanja la... Rezeki ana...

Time nie nak control macho... tp tak jd plak. Jd ala-ala FBI plak... Adus.... Memperkenalkan beberapa geng silat Cekak Hanafi. Yang baju hitam tu, kita orang panggil dia Apeng. Yang belah kanan tu, yang dok tengok atas tu, nama dia Fikri.

Masa nie tak sedar langsung yang kwn duduk bertentangan ambil gambar. Selamatla tak korek hidung...

Time nie tengah pilih menu... Maklumla, org VIP, kena la tentukan menu untuk juadah ptg tu. hahahaha...

Time nie tengah menunggu pizza... punya la lambat. Dah berperang perut ana dok menunggu. ahak...ahak...ahak...

Galeri Ariff_Makhfudz

Lagi muka Ana... mcm biasa la nie kan
galeri Ariff_Makhfudz
...
beralamat http://redzonecrime.blogspot.com.
Masa, 24 jam selagi masih ada pengunjung yang ingin mengunjungi laman blog ini...
Gambar kat bawah nie bukan apa, sekadar memaparkan muka penulis dengan tujuan, agar pengunjung lebih mengenali diri penulis blog ini. Dapat tengok muka2 penulis yg latest, yang suka control macho, dengan pelbagai style dan free style. ahak...ahak...ahak...




Tuesday, July 7, 2009

Kawad Hari Wilayah






Kami johan Peringkat IPTA/IPTS.

Kedai Makan

Carrot susu kegemaran ana...

Nie sahabat ana Farid...


Sahabat ana juga Fikri...


Sahabat baik ana Amir...


Sahabat ana Mazuan...

Main Terup

Bila sampai ja detik 12 tengah malam... mula la agenda kita orang kat asrama... apa lagi main terup la... sapa hbt, sapa menang. Masa nie minggu exam MUET. Satu bilik kongsi 5 orang, punya nak save kos sewa asrama. hahahaha... duduk la ramai2...





Monday, July 6, 2009

Majlis Bercukur Rambut & Merhaban

Aku dlm majlis merhaban.

Sahabat ana Faridzul... sahabat kampung. Sekarang ustaz di TLDM Lumut.

Tok Guru ana... En Salim... kita orang panggil Pak Njang Salim... Merupakan Bekas Qari Daerah Kerian, Perak... Seorang Imam Masjid Kampung dan Seorang Ketua Kampung...

Pembacaan Surah Maryam sambil di perdengarkan kepada bayi dengan ditemani oleh bapanya yang bakal melakukan cukur rambut secara tradisi mengikut cara Islam...

Tu tangan ana, dimana proses menyapu santan pada kepala bayi di samping melakukan perarakkan mengelilingi kumpulan merhaban sebanyak 7 kali...


Pembacaan surah2 lazim beserta doa kesyukuran keatas bayi setelah selesai pembacaan surah Maryam...

Sedikit video ana merhaban... ana guna lagu sikah...

video

Wednesday, July 1, 2009

Himpunan Koleksi RED MAFIA


Kenangan bersama ahli kumpulan RED MAFIA. Bila tengok balik gambar2 yang pernah di ambil dulu bersama2, rasa sedih dihati melihatnya. Macam-macam aktiviti kami buat bersama. Antaranya:
1. Berbuka Puasa
2. Masyura I, II, III
3. Jamuan Hari Raya
4. Trip ke PD
5. Research di Celcom Tower
6. Makan Malam di Restoran Kapal Kampung Baru
7. Kenduri Kahwin
8. Trip ke Bukit Tinjau Ampang
9. Trip ke Bandar Sunway
10. Trip ke The One Petaling Jaya
11. Makan di Tasik
12. Main Sepak Takraw
13. Main Futsal
14. Makan di Kedai Buah Dato Keramat
15. Sarapan di Restoran Ehsan
16. Trip ke Danau Kota
17. Trip ke Rumah Farid

Macam-macam plan kami wat...

Warga DDZ Sesi 2007/2009


Warga DDZ. Semuanya telah tinggal kenangan sahaja. Sejak dari Minggu Haluan Siswa hinggalah minggu terakhir di UTMKL. Selama 3 tahun kami bersama. Pahit, manis kami harungi bersama. Jika ada dikalangan sahabat-sahabat semua yang visit ke blog ana ini, komen la pada ruangan nie. Itupun klu masih kenal kawan2 kita... :(